Македонският премиер Зоран Заев , че днес е последният ден,

...
Македонският премиер Зоран Заев , че днес е последният ден,
Коментари Харесай

Заев обяви, че утре се оттегля и укрепи "Отворени Балкани" с Вучич и Рама

Македонският министър председател Зоран Заев, че през днешния ден е " последният ден ", в който заема поста.

С думите си по време на среща на самодейността " Отворени Балкани " в Тирана Заев удостовери изявления в македонските медии от последните дни, в очакване да бъде заменен на поста от.

Самият Ковачевски бе в македонската делегация дружно с министъра на земеделието, а от сръбския президент Александър Вучич, който също бе на срещата, чу " добре пристигнал " и получи фактическа покана за идната среща на върха в Белград.

" На последния ден на уговорката ми като министър председател на (Северна) Македония за мен е и голяма чест, и голямо наслаждение, че директно участвах и дадох принос за тази почтена самодейност " Отворени Балкани ", сподели Заев на конференция след подписването на знакови документи като съглашение за въвеждане на единно позволение за работа в Северна Македония, Сърбия и Албания. Заев също по този начин изиска " Западните Балкани да станат отворени Балкани ".

" Отворени Балкани "

С пакета контракти от срещата си в Тирана Заев, албанският му сътрудник Еди Рама и сръбският президент Александър Вучич контракт, с който вършат крачка към основаване на обединен пазар на труда и удостоверяват доближаването си, до момента в който европейската вероятност им убягва.

Друг контракт бе за съгласуваност на схемите за електронна идентификация на жителите им. Отделни документи съгласуват политиките и стандартите във ветеринарната медицина, сигурността на храните и фитосанитарната политика.

Още през вчерашния ден ръководителят на Стопанската камара на Сърби Марко Чадеж сподели, че чака след срещата в Тирана Сърбия, Албания и Северна Македония да разработят обединен пазар на труда в хода на идната година. По думите на Чадеж към този момент са контрактувани въпроси като действието на граничните служби сред трите страни, фитосанитарните удостоверения и други детайлности, които ще улеснят връзката.

Недоволство

Като знак, че не желаят " Отворени Балкани " да се преглежда като план, различен на евроинтеграцията, Вучич, Рама и Заев поканиха еврокомисаря за разширението Оливер Вархеи.

" Крайно време е всички хора и нации в района да се обединят за по-добро взаимно бъдеще, което предлага непоклатимост, мир и по-добър стандарт за всички, " се споделя в писмото, с което бе обявена срещата от " Отворени Балкани ".



Не по този начин мислят протестиращите против " Отворени Балкани " и властта в Албания, водени от някогашния министър председател и президент Сали Бериша. Санкционираният от Съединени американски щати бивш водач, като разцепи неговата Демократическа партия от вътрешната страна. По думите на Бериша, който приказва пред събрали се в столицата стачкуващи, акцията им е единствено първи епизод от " революцията ", която, първо, би трябвало да спре " Отворени Балкани ", а второ, опитите на " Рама и Вучич за делба на Косово ".

 Сали Бериша пред протестиращите
© Reuters

Сали Бериша пред протестиращите

Рама посрещна Заев и Вучич в Елбасан дружно с вицепремиера Арбен Ахметай, до момента в който в столицата Тирана имаше митинги против самодейността.

Информация за различен посетител стана мотив за неодобрение измежду протестиращите - Александър Сорос, наследник на милиардера финансист Джордж Сорос и другар на Рама, за чието наличие на вечерята от " Отворени Балкани " споделя " Ора нюз ". Демонстрантите в Тирана излязоха с лозунги " Мафията на Сорос, Рама и Баша, разкарайте се " и " Мафията на Сорос - долу ръцете от Албания ".

 Заев разгласи, че на следващия ден се отдръпва и укрепи
© Reuters

Повече за плана " Отворени Балкани ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР