Македонският премиер Зоран Заев благодари за решението на българското правителство

...
Македонският премиер Зоран Заев благодари за решението на българското правителство
Коментари Харесай

Заев благодари за ваксините срещу коронавирус, които България дарява

Македонският министър председател Зоран Заев благодари за решението на българското държавно управление да обезпечи гратис ваксини против COVID-19 за страната му, съобщи БГНЕС.
" Този акт е проява на другарство към македонския народ и всички жители на Северна Македония. Заедно с благодарността към премиера Бойко Борисов аз му споделих, че дарението на ваксини подсигурени от българското държавно управление е доста значимо, тъй като това става в доста тежки времена когато и двата народа са изправени пред мощна вълна на разпространяване на COVID-19 ", написа Зоран Заев в личния си профил във Facebook.
 Борисов: Ще осигурим ваксини против COVID-19 за Северна Македония (ВИДЕО) Борисов: Ще осигурим ваксини против COVID-19 за Северна Македония (ВИДЕО)
Правителството одобри решение за изследване на опциите за обезпечаване на ваксини против COVID-19 за страни от Западните Балкани и Из...
Нашето държавно управление през вчерашния ден одобри решение за изследване на опциите за обезпечаване на ваксини против COVID-19 за страни от Западните Балкани и Източното партньорство. Това ще стане допустимо след обезпечаването на българските потребности, при съблюдаване на процедурите на страните за това и изискванията на предварителните съглашения, подписани сред Европейска комисия и производителите на лекарствени артикули.
" Правим го с най-чисто сърце. Правим го за живота и здравето на нашите най-близки съседи ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание и продължи: " Надявам се, че идната година с сътрудника Захариева и Каракачанов ще намерим нужните решения, с цел да върви Северна Македония по пътя на Европейския съюз, както я подкрепихме и за НАТО. Така че нищо съдбовно не се е случило, въпрос на политическа воля и от двете страни да стигнем до там ", съобщи още Борисов.
Министърът на опазването на здравето на Република Северна Македония Венко Фелипче съобщи, че страната му е извънредно признателна на държавното управление на България в тези сложни времена. " За нас това е огромна благодарност. Изключително значимо е да имаме достъп до ваксини. Трябва да си оказваме помощ и да бъдем положителни другари. Изказвам огромна признателност от името на цялото държавното управление на Република Северна Македония ", добави Венко Фелипче.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР