Македонският премиер Димитър Ковачевски призова българските власти да разрешат откриването

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски призова българските власти да разрешат откриването
Коментари Харесай

РСМ иска културен център на македонците в България

Македонският министър председател Димитър Ковачевски прикани българските управляващи да разрешат откриването на културен център за македонците в България, заяви БГНЕС.

Преди българският министър председател Кирил Петков беше на посещаване в Битоля, където откри Културен център "Иван Михайлов ". Според Ковачевски Иван Михайлов е спорна историческа персона, която в РСМ се възприема по друг метод от разнообразни хора. Но защото става дума за гражданска самодейност, според Европейската спогодба за правата на индивида, тя не предстои на държавен надзор.

"Ние като държавно управление стоим зад свободните убеждения на всички жители. Очакваме същия метод и взаимност към българските жители с македонско съзнание, сподели Димитър Ковачевски в изказване за МИА и Българска телеграфна агенция, помолен да разяснява откриването на клуба в Битоля.

Този метод, прибавя министър председателят, е нещо, зад което ние като държавно управление стоим и ще продължим да го практикуваме и по-нататък, защото това е нашият белег и като страна, и като общество.

"И държавното управление на РСМ, както и обществеността, с неспокойствие чака деня, когато и у нашите съседи ще узрее времето, когато и там тези жители, които имат да вземем за пример македонско съзнание, ще могат по същия свободен метод да практикуват убежденията си, съобщи още Ковачевски за МИА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР