Македонският премиер Димитър Ковачевски призова българските власти да разрешат откриването

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски призова българските власти да разрешат откриването
Коментари Харесай

Ковачевски иска културни центрове за македонците в България

Македонският министър председател Димитър Ковачевски прикани българските управляващи да разрешат откриването на културен център за македонците в България , съобщи БГНЕС.

Според него Иван Михайлов е спорна историческа персона , която в РСМ се възприема по друг метод от разнообразни хора. Но защото се отнася за гражданска самодейност, според Европейската спогодба за правата на индивида, тя не предстои на държавен надзор.

„ В РСМ всеки жител има право да показва свободно своята етническа, религиозна, идеологическа принадлежност “, сподели Ковачевски във връзка на откриването на Българския културен център „ Иван Михайлов “ през вчерашния ден в Битоля.

Той акцентира, че „ неговото държавно управление ще продължава да съблюдава този метод, тъй като той е техен принцип и като страна, и като общество “.

„ В същото време държавното управление на РСМ, както и обществеността чака деня, когато при нашите съседи ще пристигна времето и там жителите, които имат македонско съзнание , да могат по подобен свободен метод да показват своите убеждения “, сподели още Ковачевски.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР