Македонският премиер Димитър Ковачевски осъди условията, поставени от опозиционната партия

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски осъди условията, поставени от опозиционната партия
Коментари Харесай

Ковачевски за свободен избор за включване на българите в конституцията

Македонският министър председател Димитър Ковачевски осъди изискванията, сложени от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ към депутатите, подписали нотариално заверени заявления, че няма да гласоподават за възможна смяна на Конституцията и регистриране на българското малцинство. 

Това той съобщи в ефира на македонската телевизия ТВ21, представен от македонски медии. 
 Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език
Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език

Българския политически хайлайф да има единна позиция към Македония, упорства историкът

Ковачевски посочи своите диалози с доста водачи на други страни и че " не са виждали образец за ограничение на правото на народен представител в събранието с нотариално заверени изказвания " по този метод.

" Смятам, че всеки депутат би трябвало да е свободен в избора си. Защо измененията в конституцията да не се поддържат ? Има една разлика сред Мицкоски и мен. Мицкоски предлага на жителите да бъдат горди, сами и изолирани на дребна маса. Аз имредлагам да бъдат почтени, с високо вдигнати глави и да седнат на огромната маса в Брюксел . Аз съм част от приемствеността на Република Македония, от времето на Киро Глигоров, Бранко Цървенковски, Люпчо Георгиевски, Никола Клюсев, Борис Трайковски и Зоран Заев, с които влязохме в НАТО . Мицкоски е част от времето на Никола Груевски , тъй като през тези 11 години ние не мръднахме нито милиметър. Сега всеки ден седим в Брюксел ", сподели министър председателят пред ТВ21.

По думите на Ковачевски всеки депутат би трябвало да е наясно с ролята, която има в Народното събрание и че решенията, които се вземат, дефинират бъдещето на идващите генерации. 
 Прокуратурата ревизира взета ли е българка за пленник в Охрид
Прокуратурата ревизира взета ли е българка за пленник в Охрид

Македонец заключил документите й

През миналите месеци няколко представители на държавното управление показаха убеденост, че Конституцията ще бъде изменена от настоящия състав, в който държавното управление се нуждае от още 17 депутати, с цел да доближи броя от 81 и болшинството от две трети за включването на българите. в конституцията, което е причина за продължение на договарянията за присъединение с Европейски Съюз.

По думите на Ковачевски македонското държавно управление е устойчиво и парламентарното болшинство разрешава безпроблемното му действие макар събитията в Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) - албанската партия.
 Министерство на външните работи отбелязва наново опозоряване на паметника на починалите в Охрид
Министерство на външните работи отбелязва наново опозоряване на паметника на починалите в Охрид

Очаква управляващите в РСМ да подхващат бързи дейности за откриване на причинителите

" Имам постоянни срещи с Али Ахмети, само че не мога да се въвличам във вътрешнопартийните им работи ", сподели той и добави, че не може да приказва от името на депутатите, само че счита, че държавното управление въпреки всичко ще има поддръжка от трима депутати от тази партия .

По думите на Ковачевски, влизането на Алианса на албанците в държавното управление не е било обсъждано с новия водач Арбен Таравари . " Всяка поддръжка за европейския път на страната и за предприемане на ограничения за справяне с икономическата и енергийна рецесия и при всички провокации на страната е поддръжка, която би трябвало да се разисква и приветства ", сподели министър председателят на РСМ и повтори апела си за обединяване. " Не съм се срещал с господин Таравари, само че постоянно съм имал контакти с депутатите от партия Алианс ", сподели Ковачевски.

Той не счита, че има потребност от образуване на необятна коалиция, която да включва и ВМРО-ДПМНЕ, както през 2001 година, тъй като, сподели той, не счита, че сега страната е в политическа или военна рецесия. Премиерът добави, че ръководената от него партия Социалдемократически съюз е изцяло консолидирана след загубата на локалните избори предходната година.
 Яйца и камъни полетяха против българския клуб в Охрид
Яйца и камъни полетяха против българския клуб в Охрид

Няколкостотин протестиращи скандираха " българи татари и фашисти "

Относно вчерашните митинги при откриването на българския културен център в Охрид на името на Цар Борис Трети Ковачевски сподели, че това е провокация, която не носи никаква изгода.

Според него откриването на културен център би трябвало да носи името на някой, който събира хората, а не на някой, към който жителите имат отрицателни усеща.

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски поддържа митинга и сподели че " би трябвало да се намерят нужните механизми за санкциониране, в това число и с отменяне на регистрацията на тези сдружения ", на всичко, което нарушава националните усеща на македонския народ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР