Македонският посланик в София Агнеса Поповска днес в 11:30 ч.

...
Македонският посланик в София Агнеса Поповска днес в 11:30 ч.
Коментари Харесай

МВнР вика посланика на Северна Македония заради стрелбата срещу българския клуб в Охрид

Македонският дипломат в София Агнеса Поповска през днешния ден в 11:30 ч. ще бъде извикана в Министерството на външните работи и ще ѝ бъде връчен изострен демарш във връзка на въоръженото нахлуване против българския културен клуб " Цар Борис III " в Охрид.

Още нощес българските дипломати са уведомили в детайли управлението на Европейската комисия /ЕК/ за тежкия случай в Охрид.

Около 20.00 часа локално време нощес бе изпразнен един пълнител при стрелбата против българския клуб.

Веднага след нападението българският консул в Битоля Димитър Иванов дойде на място.

Само в помещението на клуба във вътрешността му бяха открити 8 патрона.

Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, в случай че има същинско следствие, нападателите да бъдат открити.

От организациите на македонските българи дефинира пред Българска национална телевизия нападението като терористичен акт.

Министерство на външните работи на РСМ изрази паника от случая и прикани " способените институции да подхващат нужните ограничения за разкриването на причинителите и да бъдат подхванати нужните ограничения за гарантирането на работата на този и на всички останали цивилен клубове в страната ".

Според Министерство на външните работи на РСМ " всички жители на страната имали свободата да показват своите убеждения и да пазят правата си, които са обезпечени от Конституцията на една почтена страна-кандидат за участие в Европейски Съюз ".

В известието на македонското Министерство на външните работи на никое място не се показва, че става въпрос за въоръжено нахлуване против български клуб.

Това е следващото нахлуване по българския културен клуб „ Цар Борис III” в Охрид.

На 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата в постройката.

А единствено няколко дни след формалното разкриване на клуб „ Ванчо Михайлов “ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Алабаковски бе пуснат на независимост.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР