Македонският парламент прие единодушно - със 76 гласа за, и

...
Македонският парламент прие единодушно - със 76 гласа за, и
Коментари Харесай

Македонският парламент единодушно одобри влизане в НАТО

Македонският парламент одобри единомислещо - със 76 гласа " за ", и 0 " въздържал се " или " срещу " декларацията за поддръжка на процеса по присъединение на Македония в НАТО, съобщи БГНЕС. Припомняме, че македонският парламент има 120 места.

Депутатът от Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Хари Локвенец съобщи, че влизането на страната в НАТО носи непоклатимост, като уточни, че най-големите изгоди, които ще има Македония ще са не военни, а стопански.
" Опитът на страните от Балканите, обвързван с участието им в НАТО демонстрира, че когато една страна влиза Алианса има и спомагателни фактори, които ѝ се отразяват позитивно, като те са главно от стопански темперамент, като придвижване на бизнеса и нарастване на задграничните вложения в страната ", съобщи Локвенец.
Драган Данев от ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че неговата партия ще продължи да поддържа страната по пътя ѝ към пълноправното участие в НАТО. " Наистина е достижение да бъдеш член на този алианс, само че в същото време е и сериозна отговорност. Членството в НАТО не значи, че незабавно от всички страни ще се отворят крановете и в Република Македония ще стартира да тече мед и масло”, съобщи той.
Членството на НАТО, както Данев уточни, значи доста работа за всички жители на Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР