Македонският министър на външните работи Буяр Османи съобщи, че е

...
Македонският министър на външните работи Буяр Османи съобщи, че е
Коментари Харесай

Македонски професор изхвърлен от историческата комисия заради намесване на политиката

Македонският министър на външните работи Буяр Османи заяви, че е прекратил контракта на проф. Ванчо Георгиев, който е член на смесената историческа комисия сред България и районен съд Македония, осведоми БГНЕС.

Преди две седмици Георгиев заяви, че подава оставка, тъй като " е имало директна интервенция от страна на върховен чиновник на Министерство на външните работи в работата на македонската комисия ".
 Сънародниците ни в районен съд Македония желаят облекчени условия за приемане на българско поданство Сънародниците ни в районен съд Македония желаят облекчени условия за приемане на българско поданство
Очакваме да се облекчи даването на българско поданство и да се вземат решение проблемите, чакаме и по-голям интерес на медиите към нас, ка...

" Той официално не подаде оставка, само че аз взех решение да приключа неговия контракт, тъй като той разреши сред двата тура от локалните избори политиката да се намеси съществено и да компрометира работата на комисията. Останалите членове от комисията единомислещо обявиха, че в никакъв случай не имало напън от страна на държавното управление или пък от страна на Министерство на външните работи и че те са сюрпризирани от тази позиция. Имайки поради компрометирането на неговата работа считам, че би трябвало да бъде преустановен договорът му и на негово място да бъде определен различен човек. Очаквам комисията сама да ми предложи нов член ", сподели Османи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР