Македонският и сръбският министър на външните работи Никола Димитров и

...
Македонският и сръбският министър на външните работи Никола Димитров и
Коментари Харесай

Сръбските дипломати се връщат в Македония

Македонският и сръбският министър на външните работи Никола Димитров и Ивица Дачич се договориха за среща в Ниш по време на телефонен диалог през днешния ден.

" Бихме желали да Ви осведомяваме, че преди малко приключи диалога сред министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров и първият заместител министър-председател и министър на външните работи на Република Сърбия Ивица Дачич. В открит диалог за последните събития министър Дачич осведоми, че личният състав на посолството ще дойде в Скопие на следващия ден (четвъртък, 24 август) ", оповестява страницата на Македонското външно министерство.

 Вучич изясни изтеглянето на дипломатите от Македония с вражески дейности Обновена
Вучич изясни изтеглянето на дипломатите от Македония с вражески дейности

Министерството на външните работи на Македония не е осведомено с аргументите за това решение

" Съгласно договореностите сред Премиерът на Република Македония Зоран Заев и президентът на Република Сърбия, Александър Вучич, за подсилване на обичайно другарските връзки, външните министри се договориха да се срещнат този петък в Ниш, Република Сърбия ", добавя министерството.

Припомняме, че преди няколко дни Сърбия изтегли всичките си дипломатически представители от македонската столица Скопие.

Посланик Душанка Димак-Томич и чиновници от посолството са пристигнали в Белград в неделя вечерта. Причината за отдръпването на дипломатите е несъмнено, като незабавна консултация.

По-рано сръбската дипломатическа задача изиска македонските управляващи да засилят ограниченията за сигурност за отбрана на задачата.

 Македония отхвърля да е шпионирала Сърбия
Македония отхвърля да е шпионирала Сърбия

Скопие отхвърля обвиняванията на Белград
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР