Македонските управляващи призоваха президента Румен Радев бързо да се намери

...
Македонските управляващи призоваха президента Румен Радев бързо да се намери
Коментари Харесай

Скопие се насочи лично към Радев и поиска от него шанс за ЕС

Македонските ръководещи приканиха президента Румен Радев бързо да се откри решение на рецесията сред двете страни и Скопие да се придвижи към Европейския съвет, само че към този момент българският държавен глава и

" Вярвам, че ще се откри решение на отворените въпроси с България. София би трябвало да даде късмет на Скопие да продължи процеса на присъединение към Европейския съюз ", сподели министър председателят Зоран Заев, обръщайки се към Радев.

Радев обаче неколкократно е завявал безапелационна позиция, че България няма да утвърди преговорната рамка на Северна Македония до момента в който не бъдат решени двустранни проблеми сред двете страни. Към момента обаче няма квалифицирано решение, а даже техническите договаряния сред двете страни буксуват.

Заев добави, че чака да се организира бързо междуправителствена конференция, която да проучва осъществяването на подписания през 2017 година контракт за добросъседство сред двете страни.

" Нека продължим да построяваме другарство, значимо е каква история пишем в този момент, нашите младежи желаят да отворят вратите и опциите за съдействие, а не да остават в предишното ", означи Зоран Заев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР