Македонските спасители откриха останките на разбилия се вчера малък самолет

...
Македонските спасители откриха останките на разбилия се вчера малък самолет
Коментари Харесай

Лоши синоптични условия са най-вероятната причина за самолетната катастрофа

Македонските спасители откриха останките на разрушилия се през вчерашния ден дребен аероплан " Чесна " покрай връх Солунска глава в планината Якубица. Няма нито един оживял от четиричленното българско семейство на борда. Идентифицирането на починалите ще отнеме време, сподели пред Българска национална телевизия посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов. Най-вероятната причина за злополуката са неприятни синоптични условия.

Самолетът " Чесна " с немска регистрация е летял от Охрид за София през вчерашния ден при доста тежки метеорологични условия в региона на планината Якубица край Скопие водачът е изискал да кацне в Скопие. Но малко по-късно е решил да смени проекта и е изискал позволение да продължи към София. В 17,16 ч българско време машината е изчезнала от радарите. Точно преди този момент водачът е съобщил, че има мощна турбуленция.

Тони Ангеловски, представител на Министерство на вътрешните работи на Северна Македония: Идентифицирането на тленните остатъци на жертвите на злополуката ще отнеме време, тъй като на мястото на нещастието не са открити никакви документи.

Ангел Ангелов, дипломат на България в Северна Македония: С два полицейски хеликоптера македонските управляващи са издирвали починалите българи и самолета им. И препоръчаната от премиера Бойко Борисов помощ за интервенцията не ие е била нужна.

Ангел Ангелов, дипломат на България в Северна Македония: Властите в Северна Македония проверяват повода за злополуката. Въпреки че се допуска, че е станала поради неприятното време, към този момент не се изключва нито една версия.
По неофициални данни дребният аероплан е паднал от надморска височина 4200 метра и се е разрушил на 2200.

 Пилотът на разрушилия се край Скопие аероплан е бил безупречен Пилотът на разрушилия се край Скопие аероплан е бил безупречен
Самолетът, който се разруши в Северна Македония е изхвърчал в неделя от летище Лесново. Пилотът е имал сериозен опит и е изхвърчал самичък. От летището обявиха,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР