Македонските българи се борят за равноправие, което да е гарантирано

...
Македонските българи се борят за равноправие, което да е гарантирано
Коментари Харесай

Радев към Петков: Посещението в РСМ беше прибързано

" Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски.  Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен сигнал, може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Имал съм откровени диалози с него ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Радев акцентира, че е значимо " българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен напън ".

" България е отворена за разговор постоянно и когато политиците от Република Северна Македония обикаляха европейски столици, отбягваха София. Радвам се че този разговор стартира да се случва. Държа връзка с президента Пендаровски. Ще търсим подобаващ миг за среща на високо равнище, само че това зависи и от неговите дейности ", продължи Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР