Македония започна предприсъединителни преговори за членство в ЕС, съобщи B92.

...
Македония започна предприсъединителни преговори за членство в ЕС, съобщи B92.
Коментари Харесай

Македония вече преговаря с НАТО

Македония стартира предприсъединителни договаряния за участие в Европейски Съюз, заяви B92.

Македония получи публична покана за участие по време на срещата на върха на НАТО. В момента на посещаване в страната е делегация на организацията, ръководена от шефа по европейските и световните въпроси Джеймс Макки.

По време на визитата ще бъдат разисквани политически, правни, финансови въпроси и въпроси по сигурността. Макки към този момент съобщи убеденост, че Македония ще бъде 30-ия член на НАТО през идващите 18 месеца.

„ Вашата страна към този момент няколко години е част от процеса на партньорство и мир в подготовка за участие, което значи, че тя към този момент е подготвена “, съобщи Макки.

Македонският народен координатор за НАТО Стево Пандаровски съобщи, че визитата на делегация дава старт на предприсъединителните договаряния. Според него предприсъединителните договаряния ще продължат няколко месеца.

За да подсигурява своето участие, Македония би трябвало да завърши контракта за промяната на името на страната с Гърция. Това ще отвори вратите на страната и за участие в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР