Македония трябва да бъде наградена от Европейския съюз за напредъка,

...
Македония трябва да бъде наградена от Европейския съюз за напредъка,
Коментари Харесай

Според Йоханес Хан Македония заслужава награда за напредъка си

Македония би трябвало да бъде наградена от Европейския съюз за напредъка, както и за контракта с Гърция, с който се поставя завършек на 27-годишния спор за името. Ако не получи съответна премия, това ще има голям отрицателен резултат за целия район.

Изявлението е на Европейския комисар по разширението и съседската политика Йоханес Хан в навечерието на министерската среща във вторник и срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в четвъртък и петък, на които би трябвало да се вземе решение за започване на присъединителни договаряния с Македония и Албания, осведоми организация „ Фокус “.

Хан предизвести, че възможен отвод за започване на договаряния с двете страни ще има отрицателни последствия за стабилността и европейската вероятност на района.

„ Мисля, че всички би трябвало да са наясно с това и се надявам, че най-после ще схванат какъв брой е значимо да се изпрати положителен сигнал за района “, съобщи Хан в Люксембург.

Европейският комисар прикани страните-членки на Европейски Съюз да дадат зелена светлина за започване на договарянията за присъединение с Македония и Албания, наблягайки, че това ще бъде позитивен сигнал за целия район и удостоверение за доверието в Съюза.

„ Постигнахме доста и в случай че погледнете резултатите единствено през последните няколко месеца, ще видите, че това е резултат от европейската вероятност. И аз няма да мога да го схвана, в случай че това не се признае, разбере и възнагради по подобаващ метод “, акцентира Хан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР