Македония ще стане член на НАТО на 11-12 юли 2018

...
Македония ще стане член на НАТО на 11-12 юли 2018
Коментари Харесай

В Гърция: Македония ще стане член на НАТО през юли 2018 г.


Македония ще стане член на НАТО на 11-12 юли 2018 година Съществува ясна стратегия за решение на разногласието за името на Македония сред управляващите в Скопие и Атина.

Това написа гръцкият портал " Дифърнюз ".

Порталът се базира на " дипломатически източници, които прецизират, че в началото управляващите в Скопие ще отстранен част от паметниците от плана " Скопие 2014 " , който бе изпълняван от предходното ръководство на Никола Груевски ".

" Въпросът за името на Бившата югославска република Македония влиза във финалната си фаза. По време на срещата на върха на НАТО на 11-12 юли в Брюксел ще има дефинитивно решение за името , което ще разреши Македония да се причисли към Северноатлантическия пакт ", написа още в обявата, в която се напомня, че участието на процедура ще стане " 10 години след гръцкото несъгласие против Македония по време на срещата на НАТО в Букурещ от 2008 година "

" Решение, което ще съдържа славянски термини за еднаквост и език, евентуално ще докара до излаз от обстановката, което пък от своя страна е най-чувствителният аспект на този въпрос ", се споделя в края на обявата на гръцкия портал.

До месец февруари би трябвало да има забележим прогрес. След това през месец април Европейска комисия ще показа отчет за напредъка и ще изиска Македония да получи дата за започването на договаряния за присъединение към Европейски Съюз. За да се стигне до тази цел новият кмет на община-център в Скопие Саша Богданович ще би трябвало да образува комисия, която ще се занимава с цялостния план " Скопие 2014 ".

Според гръцки дипломати въпросът за Македония още веднъж е в центъра на дипломацията и ръководещото болшинство в Скопие ще бъде сложено на тествания, както и главната опозиционна групировка, съобщи БГНЕС.

Държавната организация в Македония от своя страна напомня неотдавнашното изказване на гръцкия министър на външните работи Никос Кодзияс, който съобщи, че въпросът за името би трябвало да се реши през първата половина на 2018 година.

" Дифърнюз " акцентира, че управляващите във Вашингтон упорстват разногласието за името да се реши доста скоро. " Заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Браян Хойт сега извършва ролята на супервайзър по балканските въпроси, които са под контрола на вицепрезидента Майк Пенс ", се споделя още в публикацията.

Порталът твърди, че външните министри на двете страни Никос Кодзияс и Никола Димитров ще имат " подмолни контакти за унищожаване на трудностите и към този момент вървят по паралелни пътища " за това нещо.

В разрешаването на разногласието ще взе участие интернационалният медиатор Матю Нимиц. При разрешаването на разногласието ще " са нужни повече изобретения ", с цел да се откри название с добавки, съкращения и комерсиална марка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР