Македония ще се присъедини към НАТО и ЕС само ако

...
Македония ще се присъедини към НАТО и ЕС само ако
Коментари Харесай

Ципрас към Скопие: Няма ЕС и НАТО, ако не приемете сделката

Македония ще се причисли към НАТО и Европейски Съюз единствено в случай че извърши съглашението с Гърция за името. Това съобщи министър председателят на Гърция Алексис Ципрас по време на среща на партията му СИРИЗА, представен от " Катимерини ".

" Ако Скопие отхвърли съглашението, би трябвало да знае, че няма да има друга сходна опция за присъединение към Европейски Съюз, интернационалните организации и военни съюзи ", предизвести Ципрас.

" Ние не би трябвало да одобряваме присъединението на прилежащата страна с конституционното име Република Македония ", добави министър-председателят.

В петък военният министър Панос Каменос, който е водач на партия " Независими гърци ", участваща в съдружното държавно управление на Ципрас, отбрани предлагането си за опция на подписаното през юни Преспанско съглашение сред Атина и Скопие.

" Тези от нас, които са заели виновни позиции в тази страна, би трябвало да се научат да работят повече, да бъдат по-ефективни и да приказват по-малко ", отвърна Ципрас, който явно има поради мненията на Каменос.

" Преди всичко ние би трябвало да приказваме, когато се постанова, а не, когато не е нужно ", добави той.

Македонският парламент разисква ремонти на конституцията за приемане на договорката с Гърция, която планува името да бъде заменено на Северна Македония.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР