Македония продължава да се бори с множеството пожари вече две

...
Македония продължава да се бори с множеството пожари вече две
Коментари Харесай

Македония продължава да се бори с огнените стихии

Македония продължава да се бори с множеството пожари към този момент две седмици. Десетки огнища в съвсем всички краища на страната към момента горят. Някои са локализирани, само че други не престават да са в пламъци, най-много в непристъпните усои на планината. Стихията взе и първата си жертва.

Бедственото състояние ще продължи 30 дни. Целта е всички институции да работят координирано за справяне с пожарите. " Няма причина за суматоха у жителите ", безапелационен е вътрешният министър на страната Оливер Спасовски, съобщи Нова телевизия. В гасенето взе участие македонската войска, оказват помощ и хеликоптери от България и Турция.

Съмненията за съвсем всички огнища са, че искрата е пламнала от човешка ръка. За един от най-големите пожари - този в живописния каньон Матка - към този момент има арестуван подпалвач. Доказателството за това е видео, снимано от български екскурзиант. Оказало се, че подпалвачът е младеж от Скопие. Разследването продължава, само че наказването за сходно действие е затвор от 1 до 10 години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР