Македония показа, че има капацитет да проведе реформи в духа

...
Македония показа, че има капацитет да проведе реформи в духа
Коментари Харесай

Столтенберг: След реформите мястото на Македония е в НАТО


Македония сподели, че има потенциал да организира промени в духа на полезностите на НАТО, да се концентрира върху демократичните процеси, промените в защитата, да напредне с добросъседските връзки и да стане фактор на стабилността в района.

След реализирането на промените мястото на Македония е в НАТО. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на среща с македонския министър на защитата Радмила Шекеринска.

По време на диалога Шекеринска е подчертала, че сред жителите и на политическата сцена в Македония има категоричен консенсус, че страната би трябвало да стане пълновръстен член на НАТО и Европейския съюз. Тя осведоми госта за увеличение на бюджета за защита, както и за опцията за увеличение на македонския контингент в Афганистан.

„ Осъществяването на нашата стратегическа цел Македония да стане 30-ия член на НАТО е от огромно значение, освен поради нашата страна, само че и поради мера и стабилността на Балканите “, сподели Шекеринска.

Столтенберг изрази удовлетворение от дейностите на държавното управление и министерство на защитата в развиването на добросъседските връзки и добави, че Македония има цялостна поддръжка за осъществяване на промените. Шефът на НАТО добави, че поддържа устрема на Македония да стане член на пакта и че има аргументи да бъде оптимист, само че без да се губи реализмът, тъй като към момента има провокации. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР