Македония няма да започне преговори с ЕС до края на

...
Македония няма да започне преговори с ЕС до края на
Коментари Харесай

Зоран Заев: Мисля, че трябва да изчакаме изборите в България!

Македония няма да стартира договаряния с Европейски Съюз до края на годината, сподели в изявление пред македонското радио „ Канал 77 “ министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев. Думите му са представени от скопското издание “Фокус “.

„ Имаме още малко време и пространство, само че е несъмнено, че България ще наложи несъгласие още веднъж този месец. Мисля, че би трябвало да изчакаме да отминат изборите през март, да мислим с трезва глава. Да няма подобен напън от избори. Въпросът би трябвало да бъде решен напролет “, счита Заев.

Той разгласи свикването на лидерска среща след довеждане докрай на тази глава от договарянията с България, съобщи Фокус.

„ Веднага откакто договарянията с България приключат, тази глава от диалози, сполучливи или несполучливи, ще свикам лидерска среща. " Никъде в Европа не се организират срещи на управлението в разгара на диалозите ", сподели Заев.

Той приказва и за изявлението пред българска медия от предходната седмица. Той споделя, че не съжалява за казаното и отбелязва, че изявлението е било предопределено за българската аудитория.

„ Проблемите с идентичността са въпроси, които Заев и никой различен няма да договаря. Между Югославия и България е сложена 48-годишна желязна завеса. Заради политики. Като гражданин на Струмица си припомням съборите по границата по-късно. Да сближат нациите. Когато държавното управление в България е решило да се причисли към Третия райх, то не е питало хората. Вместо „ български фашистки окупатор “, „ българска фашистка ръка “, би трябвало да ги сменяем с „ фашистки “. Лидерите би трябвало да управляват, не скърбя за казаното. Знам, че върша първите стъпки в построяването на другарство. Нека бъда явен: изявлението беше обещано, с цел да работи позитивно в България. Борисов също постоянно е подложен на критика вкъщи, тъй като приказва намерено за македонския народ и език. Това са водачи, които не си вършат тънки сметки и не слагат политическата си кариера преди всичко, споделя Заев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР