Македония няма да получи дата за преговори с ЕС през

...
Македония няма да получи дата за преговори с ЕС през
Коментари Харесай

Северна Македония без дата за преговори за присъединяване към ЕС това лято

Македония няма да получи дата за договаряния с Европейски Съюз през това лято, осведоми министър председателят на страната Зоран Заев след срещата с немския канцлер Ангела Меркел в Берлин, като означи още, че Бундестага ще утвърди започването на диалозите за участие със Скопие през септември, предава македонският „ Фокус “.


Освен това министър-председателят изрази разбиране, че Северна Македония ще стартира договаряния със Съюза през тази година.

„ Канцлерът Меркел ме осведоми, че Бундестагът ще вземе решение за одобрение на започването на договаряния сред Европейски Съюз и Северна Македония през септември... На срещата канцлерът акцентира, че Северна Македония е изпълнила предстоящото и че Берлин гледа на това доста положително. В Германия, както и в други държави-членки, резултатите от промените, подчертани в отчета на Европейската комисия, са несъмнено приети и рекомендацията на Европейска комисия за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз е позитивна “, написа Заев в своя профил във „ Facebook “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР