Македония не е шпионирала Сърбия, нито пък е имала намерение.

...
Македония не е шпионирала Сърбия, нито пък е имала намерение.
Коментари Харесай

Македония отрича да е шпионирала Сърбия

Македония не е шпионирала Сърбия, нито пък е имала желание. Това разгласи македонският министър на външните работи Никола Димитров, оповестяват македонските медии.

Той отхвърли обвиняванията на Белград, съгласно които Македония прави атака против Сърбия, подкрепяна от чужбина.

 Сърбия изтегли дипломатите си от Скопие
Сърбия изтегли дипломатите си от Скопие

Причината за отдръпването на дипломатите е несъмнено, като незабавна консултация

" Спекулациите могат единствено да ни навредят. Трябва да отворим директен разговор ", настоя първият посланик на Македония.

Той акцентира, че Македония желае другарски връзки със Сърбия, добавяйки, че на следващия ден ще беседва по телефона със сръбския си сътрудник Ивица Дачич.

На конференция по-рано през днешния ден в Скопие вицепремиерът Буяр Османи, който отговора за евроинтеграцията, съобщи, че Република Македония развива добросъседски връзки с всички страни в района.

Осани добави, че Скопие приветства готовността на сръбската страна за отстояване на другарските връзки и връщане на обстановката в нормалните рамки.

Запитан дали държанието на Сърбия е обвързвано с кандидатурата на Косово за ЮНЕСКО, вицепремиерът отговори, че не би трябвало да се спекулира по отношение на аргументите. По думите му сега Прищина не е подготвена с молбата за кандидатстване ЮНЕСКО.

В неделя Сърбия изтегли целия личен състав на посолството си в Скопие. Вчера сръбският президент Александър Вучич съобщи, че " има доказателства за разследваща атака " против Сърбия в Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР