Македония и по-скоро районът около Охрид, продължава да се тресе.

...
Македония и по-скоро районът около Охрид, продължава да се тресе.
Коментари Харесай

Безсънна нощ около Охрид, серия от силни трусове разтресоха региона

Македония и по-скоро регионът към Охрид, продължава да се тресе. След мощното земетресение през вчерашния ден със степен 5 по скалата на Рихтер, през миналата нощ имаше цяла серия от по-слаби, само че никога не и незначителни земетресения. Магнитудът на по-мощните беше сред 3.3 и 4.2 по Рихтер, а записаните трусове бяха общо 19. От тях 10 пък бяха със степен под 3.0, само че не по-слаби от 2.2.

Първото се случи в 18:14 ч. локално време (19:14 ч. българско) и бе с магнитуд 3.6 по скалата на Рихтер. Следващото бе засечено в 20:03 ч. локално време. Това бе и най-силното от серията – 4.2 по Рихтер. След 21 минути стартира цяла серия от трусове. В рамките на единствено 6 минути регионът на Охрид бе раздрусан 4 пъти, като трусовете бяха със степен сред 3.0 и 4.1, демонстрират данните на Евросредиземноморския сеизмологичен център.

В 23:34 ч. последва нов трус с магнитуд 3.1 по скалата на Рихтер. В идващите часове през половин-един час още веднъж имаше трусове – общо 7, а силата им бе сред 2.2 и 2.8. В 5:17 ч. сутринта земята към Охрид още веднъж се разтресе по-силно. Силата на труса бе със степен 3.4. Последното за момента земетресение бе към този момент по ярко – в 8:36 ч. локално време. Магнитудът му бе 3.7 по Рихтер.

Заради сериозната сеизмична интензивност хората в региона на Охрид още веднъж изкараха безсънна нощ. Много от тях споделят в обществените мрежи, че от боязън не са спали по домовете си. Някои даже са се настанили в колите си и са се отдалечили от постройките.

При вчерашния трус от 5-а степен бяха нанесени и много вреди. На доста здания бяха напукани стените. Имаше и паднали балкони. Различни движимости и предмети в жилищните здания и магазините също паднаха и се строшиха.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР