Македония и Гърция имат и вариант за разрешаване на спора,

...
Македония и Гърция имат и вариант за разрешаване на спора,
Коментари Харесай

Заев: Македония и Гърция имат вариант за разрешаване на спора


Македония и Гърция имат и вид за разрешаване на разногласието, който може да бъде допустим и за двете страни. Днес с премиера Ципрас имахме среща всъщност, на която потвърдихме постигнатото сред външните министри на двете страни. Много беше значимо да потвърдим тези триумфи. Ние като министър председатели потвърдихме, че стоим зад това нещо". Това съобщи македонският министър-председател Зоран Заев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сега би трябвало да беседваме с президентите на дветете страни, с водачите на политическите партии и опозицията и да изготвим останалите детайлности. На въпрос дали е допустимо отсрочване на решението на разногласието Заев отговори малко: "Пази Боже".

Надявам се да намерим решение на разногласието за името преди срещата на Европейския съюз през юни, сподели още Заев, който взе участие в срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, която се организира в София. „ На днешната среща с гръцкия министър председател, приятеля на Македония, Алексис Ципрас ние дружно отбелязахме напредъка, който сме постигнали в процеса за намиране на решение на разногласието за името “, акцентира Заев.

Двамата министър-председатели са разгледали вероятните варианти за решение, които македонската страна е показала по време на последния кръг от договарянията. "Констатирахме това, което е реализирано. Обсъдихме повече разновидности и приехме вид, който е взаимно допустим и за двете страни", съобщи македонският министър председател и добави, че този вид в този момент би трябвало да се разиска от институциите в двете страни.

„ От през днешния ден другарството сред Република Македония и Гърция е по-силно. Ние ще решим разногласието в полза на жителите на нашите две страни “, сподели още Заев.

Той заяви, че е разискал въпроса и с президента на Франция Еманюел Макрон, с и немския канцлер Ангела Меркел. „ Те признаха водачеството, което Македония показва и дадоха обещание помощ за усилването на връзките сред нас и Европейски Съюз “, съобщи македонският министър-председател.

Подкрепа също по този начин са дали обещание и министър председателите на Холандия, Швеция и Естония, с които през днешния ден Заев е разговарял.

"Тяхното обръщение съдържаше удостоверение за нашите вероятности... За Македония участието в фамилията на Европейски Съюз значи стопански напредък, съгласуваност и равни благоприятни условия за младежите в Македония наедно с техните връстници в ЕС", сподели още македонският министър председател /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР