Македония и Босна и Херцеговина имат една обща цел -

...
Македония и Босна и Херцеговина имат една обща цел -
Коментари Харесай

Заев: 2018 г. босненският език ще влезе в училищата в Македония

Македония и Босна и Херцеговина имат една обща цел - участие в Европейски Съюз и НАТО и това може да се форсира посредством развиване на съдействието, обявиха през днешния ден министър председателите на двете страни Зоран Заев и Денис Звиздич на конференция в Скопие, съобщи организация МИА.

" Целите Западни Балкани, всичките шест страни, стремящи се към участие в Европейски Съюз, градим обща тактика, взаимен районен метод. Подкрепяме се взаимно, с което ще си помогнем за по-бързо пълноправно участие в Европейски Съюз, само че на първо място ще си помогнем за развиване на съдействието като цяло сред двете страни, които, както и районът, споделят същите желания и същото бъдеще за своите жители ", сподели македонският министър председател Зоран Заев.

Председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич поздрави Заев за триумфа на неговата партия на локалните избори, оценявайки я като удостоверение на една нова визия, основаваща се на основаване на постоянна обстановка, на икономическо развиване, на европейснка интеграция. Визия, която има за цел разцвет на страната, нови работни места и задържане на младежите в района.

Правата на босненската етническа общественост в Македония се съблюдават, беше казано на пресконференицята. Заев съобщи, че от 2018 година босненският език, който до момента беше в пробна приложимост, ще влезе в просветителния развой. Ще бъде издигнато ново учебно заведение в община Студеничани, където живее огромна босненска общественост, планувани са и инфраструкутрни планове в обитаемоте места в Средно и Горно Коняре, оповестява МИА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР