Македония е с най-ниската средна работна заплата от всички страни

...
Македония е с най-ниската средна работна заплата от всички страни
Коментари Харесай

Словения е лидер по заплати в бивша Югославия, Македония е на дъното

Македония е с най-ниската междинна работна заплата от всички страни от някогашна Югославия, а Словения е отпред на листата по приходи, съобщи БГНЕС, цитирайки данни от месец май тази година.
Средната заплата в Македония през май тази година е била 399,28 евро (24 509 денара), съгласно изследване на Анадолската осведомителна организация. Словения, с месечна чиста заплата от 1 077,77 евро за май 2018 година е страната в района с най-високи приходи. Това е и единствената заплата в района, която е над 1 000 евро.
Най-голямо нарастване на междинната чиста заплата е записано в Хърватия. Там заплатата се е нараснала с 71,42 евро и е достигнала 866,95 евро в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
В Черна гора междинната заплата през юни е 511 евро. В страната междинната заплата през юни по отношение на предходния месец е намаляла с 0,2%, до момента в който по отношение на същия месец на миналата година се е нараснала с 0,2%. През май в Босна и Херцеговина заплатата е 448,59 евро, а в Сърбия - 426 евро.
Единствена Словения през тази година записва остатък във външната търговия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР