Македония е ангажирана да изгради Западните Балкани на 21-ви век

...
Македония е ангажирана да изгради Западните Балкани на 21-ви век
Коментари Харесай

Македонският премиер Зоран Заев: Всички срещи с Румен Радев бяха полезни

Македония е ангажирана да построи Западните Балкани на 21-ви век като район на непоклатимост и разцвет за всички жители . Това съобщи министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев при идването си на първата среща на върха на НАТО в Брюксел, на която Македония взе участие като пълновръстен член на Алианса. Информацията е на македонското електронно издание " Фокус ".

" Тук сме да потвърдим нашата обединеност, кохезия и взаимност за справяне с актуалните провокации. Споделяме всички провокации и стоим един до друг в Алианса , ангажирани сме с груповата сигурност. По-силни сме дружно ", сподели министър председателят на срещата на върха.

По-рано министър председателят Зоран Заев съобщи, че всички срещи с българския президент Румен Радев са били от изгода . " От диалозите можем да чакаме единствено стъпки към по-добро бъдеще за целия македонски народ, за всички наши жители, за нашата земя. Очаквам, че с диалозите можем да намерим решение, тъй като в действителност е дълго (вероятно засяга разискването преди началото на европреговорите - б.р.). Вярвам, че Република България най-сетне ще ни поддържа да създадем идната стъпка.

Зоран Заев води македонската делегация в състав - външният министър Буяр Османи и военният министър Радмила Шекеринска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР