Мъката и надеждата за справедливост обединиха протестиращите от Пазарджик и

...
Мъката и надеждата за справедливост обединиха протестиращите от Пазарджик и
Коментари Харесай

След убийствата на Ангел и Митко: Десетки блокираха пътя Пловдив-Пазарджик

Мъката и вярата за правдивост сплотиха протестиращите от Пазарджик и Цалапица, които блокираха пътя Пловдив-Пазарджик, като измежду недоволните бяха и околните на 6-годишната Моника, прегазена на пешеходна пътека в Братаница. В митинга се включиха още бабата и дядото на 2-годишния Людмил, ударен на паркинг в София.

В продължение на два часа хората спряха движението в региона на Стамболийски, като пропускаха колите през половин час.

Семействата на грубо убитите Ангел и Димитър желаеха обективни присъди за убийците на децата им. Родителите на Ангел от Пазарджик упорстват за пожизнен затвор за 18-годишния Никола Райчев, който е с повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране. Близките на Димитър от Цалапица към момента чакат търсения за убийството Рангел Бизюрев да бъде хванат. 

" Не може да получи пожизнен затвор, без подмяна. След като няма 20 години, ние желаеме тази точка да се промени, той е пълновръстен, той е палач ", сподели майката на убития Ангел - Михаела Здравкова.

Майката на Димитър Малинов от Цалапица още от юли чака 30-годишният Рангел Бизюрев, който е задочно упрекнат в убийството на сина ѝ, да бъде хванат. Настоява и за смяна в обвиняването на 18-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови от укривателство в съпричастност в ликвидиране.

" Да бъдат наказани с доживотни присъди без право на подмяна. А виждаме какво се случи преди два дни. В знаково ликвидиране бащата е пуснат против 5 хиляди лв. наказан на пожизнен затвор ", съобщи Атанаска Бакалова.

В митинга се включиха и близки на деца, починали в произшествия. Сред тях беше Крум Славчев от Костинброд, който е изгубил двегодишния си внук, откакто детето е прегазено на паркинг в София:

" Нямаме сили към този момент и не знам по какъв начин да с преборим с тази институция, с цел да може тия хора, които са създали белите и има сгазени деца, сгазени родители, остарели, млади, да си понесат наказванията. ", сподели той.

Бащата на 7-годишната Моника, която преди две години беше прегазена на пешеходна пътека в Братаница също чака правдивост.  " На нас ни остава единствено да висим по гробищата. Ей, сутринта, и предишния ден, и оня ден. Лягаме си със мемоари, със фотоси ", разяснява Марин Калоферов.

Протестиращите настояха и за повече пълномощия на инспектората към Висшия правосъден съвет, тъй като сега има каузи, които се бавят с години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР