Вирусно видео показва шокиращата техника, използвана за изчистване на отровен бръшлян от пешеходни пътеки: „[Това е] наистина иновативно“

...
Макара в Instagram показва как козите помагат да се отървете
Коментари Харесай

Макара в Instagram показва как козите помагат да се отървете от отровния бръшлян по популярна гориста пътека.

Видеото е публикувано на страницата Kut Austin (@kut_austin), която е „поддържана от общността публична медийна редакция, споделяща новини и информация в ефир на 90,5 FM и онлайн на KUT.org.“

„Армия от кози разчиства отровен бръшлян от пътеките около езерото Лейди Бърд в Остин“, гласи надписът на началната сцена.

Публикация, споделена от KUT News (@kut_austin)

Видеото показва набор от кози в гора, които изяждат храсти и растения, които са описани в надписите като отровен бръшлян и инвазивни растения.

Това очевидно може да бъде ефективен начин за получаване отървете се от отровни и инвазивни растения, които могат да имат неблагоприятни ефекти върху екосистемите, като намаляване на биоразнообразието.

Хербицидите обикновено се използват за справяне с инвазивни и отровни растителни видове, но те водят до свои собствени проблеми и могат да бъдат дори по-лошо за околната среда от инвазивните видове.

Има и други естествени, нетоксични начини да се отървете от нежеланите растения, или за вашата градина, или за цяла гора. Сред тези методи са внасянето на други растителни видове за борба с нежеланите или просто изтръгването им ръчно с корените.

Вкарването на животни, за да ги ядат, е сред най-ефективните начини за справяне с проблема, тъй като те в крайна сметка вършат по-голямата част от работата и също се възползват от нея, което води до взаимноизгодни отношения.

The Trail Conservancy, организацията с нестопанска цел, която поддържа залесената пътека, излезе с идеята да привлече животни, които да се погрижат за проблема.

„Това е наистина новаторска и креативна алтернатива на някои от другите тактики, които бихме могли да използваме за изкореняване на отровен бръшлян, като контролирани изгаряния, които влияят върху качеството на въздуха, или химикали, които повлияе на качеството на водата в езерото,” каза главният изпълнителен директор на The Trail Conservancy Хайди Андерсън.

Зрителите на Reel също имаха много да кажат.

„Чрез внимателна ротационна паша с множество животни, това е удивително колко добре може да се поддържа една област“, ​​пише един човек в коментарите.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и готини съвети, които правят лесно е да помогнете на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР