Макар за утре прогнозата гласи, че жегите продължават, все пак

...
Макар за утре прогнозата гласи, че жегите продължават, все пак
Коментари Харесай

НИМХ обяви кога и къде да чакаме захлаждане и дъжд

Макар за на следващия ден прогнозата гласи, че жегите не престават, въпреки всичко в следобедните часове над планинските региони и особено в Западна България, ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, а оптималните температури ще доближат сред 34° и 39°, като в Източна България те ще бъдат малко по-ниски, в София - към 34°, а в Русе - към 39°. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява, като ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

Времето по Черноморието

По Черноморието се чака най-вече слънчево време с сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 28°, а температурата на морската вода - 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде умерено, с височина на вълните от 2-3 бала, което основава идеални условия за плажуване и водни спортове, оповестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Времето в планините

В планините също ще бъде най-вече слънчево, само че следобяд се чака краткотрайни нараствания на облачността. В масивите от Западна България на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от юг-югоизток. Максималните температури ще доближат към 28° на височина 1200 метра и към 21° на височина 2000 метра, което ще сътвори приятни условия за планински туризъм.

Прогноза за началото на идната седмица

В началото на идната седмица в низините ще се задържи горещо и най-вече слънчево време, само че ще стартира намаляване на температурите и въздушната маса ще се лабилизира. В понеделник следобяд се чакат краткотрайни валежи и гръмотевици над планините и планинските региони в Югозападна България. Във вторник валежите ще обзет повече места в Западна и Централна България. По Черноморието времето ще остане най-вече слънчево с до сдържан източен вятър и оптимални температури до 30°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР