Макар в днешно време обществото ни да е по-задоволено от

...
Макар в днешно време обществото ни да е по-задоволено от
Коментари Харесай

Време за четене: „Как да ни се случват хубави неща“ научаваме от водещ специалист по душевно здраве

Макар в днешно време обществото ни да е по-задоволено от всеки път, потребностите ни да са покрити, а в множеството случаи всичко да е на един клик разстояние, от ден на ден хора се оплакват от продължителен стрес и безпокойствие , които намаляват качеството им на живот и въздействат отрицателно на психологичното им здраве. 

Защо щастието остава толкоз сложна за реализиране идея, макар разцвета, в който се намира човечеството? 

На помощ в сложната задача да овладеем тревогата и да предприемем стъпка напред към по-пълноценен живот идва скъпият справочник от испанската психиатърка и един от водещите експерти по душевно здраве в света Мариан Рохас Естапе (ИК „ Сиела “). 

Вдъхновяващото издание се гмурва в дълбините на човешкия разум, за да помогне на читателите да се изправят против мислите и страстите, които ни тормозят всекидневно, като подходят към тях с схващане, успокоение и осъзнатост

С потвърдени техники, подкрепени от солидни и настоящи проучвания в областта на психологичното здраве, философията и логиката на психиката, Мариан Рохас Естапе показва изчерпателен взор върху това по какъв начин да извлечем най-хубавото от живота си; по какъв начин да се оправим със напрежението, безпокойството и по какъв начин да установим по-голям надзор върху мислите и дейностите си .

Базирайки се на дългогодишния си опит и срещата си със стотици пациенти по време на семинарите и лекциите си по света, специалистката дава на читателите работещи практики , които да им оказват помощ да си слагат здравословни цели, да развиват прочувствената си просветеност и да употребяват позитивното мислене в своя изгода. 

Кои са факторите, които ни попречват – или ни подготвят – да бъдем по-щастливи? Как да се предпазим от подправеното възприятие за благополучие, което не е градивно за нашето душевно здраве, а единствено краткотрайно? Как да овладеем страха от загубата на надзор, перфекционизма и прекалено повишените ни упования към себе си и другите? 

На наличен и понятен език дава отговор на тези и още доста въпроси и напомня, че към щастието няма бързи или странични пътища . То е плод на всекидневни старания и осъзнато мислене. И също като всяко пътешестване – щастието стартира с дребна стъпка в вярната посока. 

 книга Ciela Издателство Ciela
 7 книги в битката с тревогата и депресията  7 книги в битката с тревогата и депресията  7 книги в битката с тревогата и депресията  7 книги в битката с тревогата и депресията
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР