Макар сексът да предоставя една от най-големите наслади, познати на

...
Макар сексът да предоставя една от най-големите наслади, познати на
Коментари Харесай

Сексът от А до Я - ето какво се случва в четирите фази на насладата

Макар сексът да дава една от най-големите наслаждения, познати на човечеството, малко хора се замислят какво се случва в организма ни за подобен прелестен резултат.

Сексуалният акт се дели на няколко етапи: възбуденост, плато, оргазъм и разпределяне, изясняват осведомени.

По време на началната фаза на възбуденост се освобождава серотонин в кръвта, който подтиква чувството за благополучие. През този стадий се покачва и сърдечният темп, а кръвта изпълва геиталиите. В кръвообращението се освобождава и хормонът допамин и по този начин се покачва желанието за секс.

През идната фаза – плато, пулсът и дишането не престават да учестяват, а чувствителността на гениталиите продължава да се покачва. Появата на мускулни конвулсии в краката, лицето или ръцете е типично за тази фаза.

Достигането до оргазъм е моментът на висшото наслаждение. Тогава цялото тяло изпитва мускулни контракции и има освобождение на половото напрежение. При мъжете тази фаза е съпроводена и с изхвърлянето на семенната течност. Жените може да изпитат чувство за оргазъм, което да достави извънредно наслаждение.

Про етапа на разпределяне, пулсът и дишането се връщат към естествените равнища. Органи като пениса и клитора също се връщат към естественото си положение и цялото тяло се отпуска. Това е моментът, в който дамите обичат да се гушкат в колегата. Причината е, че в мозъка се освобождава хормон, засилващ желанието за свързване с половинката и те изпитват потребност да бъдат прегръщани.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР