Макар рядко да се замисляме за това, в жегите ни

...
Макар рядко да се замисляме за това, в жегите ни
Коментари Харесай

Опасните болести на летния сезон

Макар рядко да се замисляме за това, в жегите ни дебнат редица рискови заболявания.

При все че е топло, някои болести като отит и ангина могат да ни повалят и през този сезон.
Обикновено си мислим, че здравото ваканционно въодушевление ни е обезпечено от свежия въздух, топлите слънчеви лъчи и множеството витамини, които одобряваме, само че за жалост истината е надалеч по-различна. Именно през това време на годината поражда голям риск от сезонни болести, част от които са ангината и отитът.

Ангината от дълго време се е трансформирала в неразделна част от най-честите летни заболявания. За да си „ осигурим " ангина, не са нужни огромни старания - задоволително е просто да се напечем добре на слънце, след което да потърсим прохладата на морската вода или под душа. Рязката промяна на температурата благоприятства бързото размножаване на бактериите в сливиците.

Освен това парадайс за ангината са и газираните питиета, които през лятото одобряваме в големи количества. Заради дразненето, което предизвикват мехурчетата на лигавицата на гърлото, проникването на бактериите става по-лесно. Вирусната ангина нормално отминава най-много за 7 дни. Микробиолозите поучават медиците да създадат експресен тест за стрептококи на пациентите си, преди да прибегнат до изписването на антибиотик.

Макар необятно публикуваното разбиране, че отитът е детско заболяване, в нередки случаи и възрастните попадат под ударите му. Идеална среда за разпространението на ушни инфекции е включеният климатик, внезапните температурни промени, къпането в топла вода и мощният вятър. Най-добре е при най-малкия дискомфорт, който усетите в ухото си, да се посъветвате с доктор, написа bolime.net.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР