Макар през деня да нямаше стълпотворение на хора по улиците,

...
Макар през деня да нямаше стълпотворение на хора по улиците,
Коментари Харесай

В разгара на пандемията: Морските курорти на юг са пълни с туристи

Макар денем да нямаше стълпотворение на хора по улиците, вилите и жилищата във всички курортни селища на юг са цялостни.

Много от притежателите им, най-вече от столицата, са пристигнали още при започване на изключителното състояние, само че същинският напор е бил в последните два-три дни, описват локалните.

За да преминат през контролните пунктове, те показват нотариален акт или декларация, че имат парцел на морето.

По обед зеленчуковият магазин в центъра на Черноморец е цялостен.

" Те не са от един месец тук, както споделят, а са новодошли ", изяснява продавачката Цвета Иванова.
София под обсада: Масово връщаха искащите да изоставен столицата Причини като грижа за болен родител и взимане на деца от посещение – бяха избрани като неоснователни
" Идват, пазарят си и нас това ни тормози, че един да има предявител и, да не е болен, знаете тук по какъв начин е ". Ами не е почтено, не е почтено, би трябвало всеки да си стоят по родните места ", разяснява магазинерката Донка Чанева.

От 25 години Яни Янев е надзирател във вилната зона на Черноморец и познава притежателите на парцели, които различен път идват лятото.

" И те ме познават. Като ме видят, стопират, желаят да приказват с мен, но крещя: " На два метра от мен! " Първата къща горе, 20 индивида са вътре - пловдивчани, софиянци, вътре в къщата. На какво мяза това нещо?! Уж възбрана, сякаш не знам какво, няма никаква възбрана! ", споделя Яни Янев.

Вилните зони в по-малките курорти се изпълниха с хора и това си проличава от колите начело - софийска регистрация, софийска, пловдивска, софийска.
Младен Маринов: Над 5000 автомобила са върнати от полицейските чиновници Със заповед на здравния министър София беше затворена за придвижване от 00:00 ч. на 17 април до второ разпореждане
Наплив на новодошли има в Созопол.

" Тези хора пристигнаха просто, с цел да се спасят… и не престават да идват непознати хора, всекидневно има, от през вчерашния ден се следи по какъв начин влизат непознати коли, които даже не са на хора, които имат тук близки или родственици ", изясни Мирослава Мечкова, гражданин на Созопол.

" Моят зов към тези хора е да бъдат по този начин положителни, да заповядат при нас, с необятни прегръдки ще ги посрещнем, откакто падне изключителното състояние, откакто премине тази зараза ", прикани кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

По данни на полицията единствено през вчерашния ден над 80 автомобила са влезнали в курорта с заявления от водачите, че имат парцел. Няколко пъти повече са влезнали в Лозенец и Царево.

А в днешния почивния ден трафикът към морето се оказа най-вече от служащи.
Щабът: 846 са случаите на COVID-19 у нас 74-годишна жена с ковид е умряла във Велико Търново
До момента в дребните курортни градчета няма регистриран позитивен случай на COVID-19. Местните съблюдават прецизно напътствията и се надяват това да вършат и новодошлите.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 846 46 41 141 Света 2 219 162 37 854 149 884 560 912 Заразени* Нови Починали България 846 46 41 Света 2 219 162 37 854 149 884
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР