Макар предизборната кампания да не е официално стартирала, партиите заявиха

...
Макар предизборната кампания да не е официално стартирала, партиите заявиха
Коментари Харесай

С какви предизборни обещания се регистрираха партиите в ЦИК за вота на 2 октомври

Макар предизборната акция да не е публично стартирала, партиите обявиха своите съществени цели за идния избор на 2 октомври, откакто се записаха в ЦИК. Самостоятелно ръководство, проект за справяне с рецесията, договаряния с " Газпром ", бяха единствено част от обещанияна. Какво още обявиха от " Възраждане ", " Демократична България ", " Продължаваме Промяната " и Българска социалистическа партия:

" Няма партия, с която да се коалира „ Възраждане ”.  Ще управляваме независимо България. Работим да сме първи и ще станем първи на изборите ". Това заяви Петър Петров при регистрацията на партия " Възраждане " в ЦИК във вторник.
 Петър Петров БГНЕС
" Внесохме всички изискуеми от закона документи. Влизаме със поръчка да спечелим изборите и чакаме това да се случи, за това работим, откогато е основана партията - методично и поредно. Убедени сме, че хората ще ни гласоподават доверие ", съобщи още Петров.

Документите си за регистрация на предварителните избори подадоха и представители на " Демократична България ". Те внесоха в ЦИК тъкмо 8888 подписа.

" Демократична България "  днес съобщи своето предпочитание за присъединяване на изборите на 2 октомври като внесохме 8888 подписа от наши съидейници, които поддържат нашето явяване на изборите. Ние събирахме подписите на открито, измежду хората. Много добре и ясно чухме техните стремежи, а точно да довършим започнатото и да осигурим едно устойчиво ръководство на страната ", заяви  някогашният правосъден министър Надежда Йорданова  при регистрацията на " Демократична България " в ЦИК за предварителните парламентарни избори.
 Надежда Йорданова ЦИК БГНЕС
" Осмицата е символ на равновесие, на резистентност. Който, каквото посее, това ще пожъне. Това е израз на нашето предпочитание и нашето виждане, че в България би трябвало да има разум в политиката и стабилно ръководство ", изясни Йорданова за символиката на броя импортирани подписи.

" Демократична България " внесе независимо документите си за явяване на предварителните избори на 2 октомври. Надежда Йорданова съобщи, че от партията чакат явен отговор от " Продължаваме Промяната " за общото им явяване на изборите. 

" Нашето предпочитание на  " Демократична България " за общо явяване на изборите с " Продължаваме промяната "  е ясно декларирано . Това, че към сегашния миг ние заявяваме обособена регистрация, значи, че чакаме явен отговор от " Продължаваме Промяната "  и въпреки всичко има следващи стадии. Знаем, че по хронограма до 27 август е допустимо, записаните субекти за изборите да създадат нови конфигурации, т.е. да се обединят за общо явяване ", съобщи някогашният правосъден министър.

От " Продължаваме Промяната " също обявиха присъединяване за предварителния избор н 2 октомври. Тъй като регистрацията им като партия към момента не е подготвена, Политическа партия подадоха документи чрез  ВОЛТ и " Средна европейска класа " , които бяха техни мандатоносители и на предходните избори.

Бишвият ръководител на 47 Народно събрание Никола Минчев съобщи, че е въпрос на тактичност е дали обединението с " Демократична България " да е преди или след изборите.

" Със сигурност ще работим дружно с " Демократична България " - дали под формата на предизборна или следизборна коалиция, това е въпрос на тактичност. Според това кой вид ще ни донесе най-хубави резултати за Народното събрание. ", съобщи Минчев. 
 Продължаваме промяната ЦИК БГНЕС
По думите му се чака окончателната социология, която ще покаже кой е по-добрият вид за " събирането на повече гласоподаватели ".
 Продължаваме промяната ЦИК БГНЕС
Той уточни, че в предишния парламент са работили добре с Българска социалистическа партия и се надява това да продължи и в идващото Народно събрание. " Целим се в този формат да имаме болшинство в бъдещия парламент. Това е нашата поръчка ", уточни някогашният ръководител на Народното събрание.

За предварителните избори на 2 октомври за нов парламент се записва и партия " Българска социалистическа партия за България ".

Лидерът на партията Корнелия Нинова съобщи, че левицата потегля със самочувствие на тези избори. Тя очерта четири целта, които Тя показа 4 решения на партията, с които се подсигурило, че БСП  ще преведе България през идващите месеци ”, в случай че влезе в идващия парламент. 
 Корнелия Нинова ЦИК Българска телеграфна агенция
" Имаме решения по какъв начин да продължим от тук нататък, изключително с рецесията, която ни чака през есента и зимата. Имаме четири работещи решения , които подсигуряваме, че ще преведем България и народа си по-спокойно през идващите месеци. Първото, в случай че ни дадете повече доверие и участваме в идващия кабинет налагане на мораториум на цената на газа, водата и парното,  второто сериозна стратегия за  компенсация на бизнеса в разликата на цените, трето  продължение на социалната стратегия  и обществените цели и четвърто: незабавни договаряния с " Газпром ". Това са решенията ", съобщи Нинова. 

„ Ние идваме! “, с мандата на „ Единна национална партия “ също следва да внесе в 15:30 часа във вторник документи за регистрация за присъединяване в идните изключителни парламентарни избори. Николай Хаджигенов, Мария Капон и Арман Бабикян ще приложат и подписка на гласоподаватели, подкрепящи регистрацията в Централната изборна комисия. 

ЦИК стартира приема на документи на 10 август 2022 година До понеделник следобяд за присъединяване в изборите за народни представители документи бяха подали 14 партии и 1 коалиция, според приложения лист. Сред тях са " Продължаваме промяната " и обединението ГЕРБ-СДС.

Крайният период за подаване на заявление за регистрация е до 17 часа на 17 август 2022 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР