Макар първата дама Бриджит Макрон да е тази, чийто външен

...
Макар първата дама Бриджит Макрон да е тази, чийто външен
Коментари Харесай

26 000 евро за грим е похарчил Еманюел Макрон от началото на мандата си

Макар първата дама Бриджит Макрон да е тази, чийто външен тип непрекъснато е обект на мнения, френският президент Франсоа Макрон също държи да наподобява добре. Британският в. „ Гардиън “ оповестява, че от идването си на власт през май президентът е похарчил 26 000 евро за грим.
След завръщането си от една от най-кратките президентски отпуски в актуалната френска история Макрон ще би трябвало да се оправя с рецензиите освен против спорните си проекти за промяна на френския трудов кодекс, само че и поради това, че е похарчил забележителна сума за грим и то едвам за три месеца.
От встъпването си в служба през май 39-годишният водач е получил две сметки за персонален гримьор – едната за 10 000 евро, а другата за 16 000 евро. След известията във френски медии от Елисейския замък оповестиха, че гримьорите са били викани в това число и по неотложност, като в бъдеще разноските по това перо се чака да бъдат доста по-малки.
„ Сумата покрива разнообразни услуги, в това число конференции и задгранични пътувания, където въпросният човек е трябвало да пътува с него “, обявиха от президентството, признавайки, че сметките са високи, само че „ не колкото тези на неговия предходник “ Франсоа Оланд.
Макрон, който получи прякора Юпитер по името на авторитетния римски господ, не е първият държавен глава, който заплаща висока цена за това да наподобява добре.
Социалистът Оланд беше упрекнат, че е платил 30 000 евро за грим и всеки месец дава по 9895 евро за персонален коафьор. По-рано списание „ Венити Феър “ заяви, че някогашният държавен глава Никола Саркози пък месечно е харчил по 8000 евро за грим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР