Макар официално Йоско Костинбродския да се води шеф, вече трудно

...
Макар официално Йоско Костинбродския да се води шеф, вече трудно
Коментари Харесай

Йоско Костинбродския закъса, потъна в борчове

Макар публично Йоско Костинбродския да се води началник, към този момент мъчно може да се приказва за бандата му, защото всеки се е трансформирал в независим състезател. И всичко това поради парите – всеки се оправя самичък поради неналичието на свежи финансови потоци. Лейтенантите към момента му регистрират някакви проценти, само че това са по-скоро някакъв тип заеми, с които Йоско към момента стои на прага на оцеляването.

 

Финансовите му проблеми са лакмус за трагичните разбърквания в българския ъндърграунд, защото те мъчат не кого да е, а един от водачите на най-бруталната тайфа по нашите географски ширини още от края на 90-те години.

Разследването против него се водеше в негово неявяване. В последна сметка бе хванат в Гърция в края на 2012 година, където бе арестуван в жилище на столична адвокатка. След като откриха и оръжия, бе наказан на 3 години затвор. Йоско бе доведен у нас и заставам в ареста до март 2014 година като в това време го упрекнаха и за опита за ликвидиране на Киро Японеца от 2003 година

 

През юни м.г. Йоско Костинбродския още веднъж бе арестуван в Гърция. Току-що бе влезнала в действие присъдата му от 1 година затвор за изнудване по наркоделото, където е оневинен по останалите обвинявания. Съдът обаче прибави към наказването му и остарялата условна присъда за кражба на кола от 2001 година бе оповестено, че ще бъде екстрадиран, когато си излежи остарялата присъда в Гърция за противозаконното оръжие от 3 години., и по този начин му се събраха общо 4.

 

Изненадващо, само че единствено 6 м. по-късно през януари 2021 година, той бе доведен с белезници. Предсрочното му завръщане от Гърция се изяснява с опцията лишените от независимост чужденци там да заплащат по 5 евро за всеки ден от наказването си и по този начин могат да се завърнат в родината си по-рано.

Синът на Йоско – Иван също е тръгнал по стъпките му – съдят го по 3 каузи и е в ареста от 3 години. Той потегля по този път още като малолетен. Има обвиняване за това, че като 16-годишен, дружно с татко си е пребил мъж, с цел да трансферира колата си на различен участник в групировката – Вергил Славов. Тогава е наказан единствено на пробация.

 

След това Малкият Йоско бе арестуван по следствие на тайфа за поръчкови побои. През 2018 година пък бе арестуван дружно с още 17 души. Според обвиняването са били наркобригада с упоритостите да завладеят софийския пазар, а Малкия Йоско е един от двамата ръководители.

Освен за опиатите, той е упрекнат и като подстрекател за ликвидиране на двама служители на реда и двама прокурори. Случайно или не, всички те са разследвали него и именития му татко. 

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР