Макар официалната статистика да твърди, че инфлацията у нас е

...
Макар официалната статистика да твърди, че инфлацията у нас е
Коментари Харесай

Търговци пробват българите колко надути цени могат да издържат

Макар формалната статистика да твърди, че инфлацията у нас е под 20-те %, цените на храните минаха всевъзможни психически граници, като удариха повишаване от 53 на 100.

Очевидно търговците ни имат за огромни балами, та по тази причина постоянно удвояват цените, без за това да има стопански аргументи. За тях важи едно-единствено предписание: вдигай нагоре, все ще се намерят купувачи. Поскъпването при храните от дълго време е блъснало в алената зона и продължава. Защото имало инфлация... Но сравнението с множеството европейски страни е задоволително красноречиво - за какво в Германия, Италия или Англия може да е по-евтино, а в България - противоположното, и то в случай, че у нас хората са с доста по-ниски приходи.

В предходното постоянно държавно управление имаше мераци да се санкционират спекулантите, даже на фасадата на едно министерство се появиха данни какво и с какъв брой нараства. На производители и търговци обаче не им пука - пробват българина какъв брой надути цени може да издържи. А той има единствено едно избавление - да свие до най-малко потреблението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР