Макар мобилните мрежи от пето поколение (5G) да са още

...
Макар мобилните мрежи от пето поколение (5G) да са още
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за 5.5G мрежите

Макар мобилните мрежи от пето потомство (5G) да са още относително нови в съзнанието на хората, в областта на технологиите те към този момент са много „ зрели “. И по тази причина е време за тяхното възобновяване.

И по този начин, след много работа на специалисти от целия свят, неотдавна беше приключен 3GPP Release 18. Това е техническото име на стандартите, които разказват спецификациите и условията на 5.5G, отбелязва GizChina.

Всъщност, формалното име на технологията е 5G-Advanced. Но някои компании избират да употребяват 5.5G, защото е по-лесно. Реално и двете са названия на едно и също и могат да се употребяват по едно и също време, като в огромна степен зависи от желанията на дадената компания. 5G-Advanced ще е по-официалното име, което ще е по документи и лицензи, само че 5.5G най-вероятно ще е по-разпространено по маркетинговите материали.

За момента настоящи 5.5G мрежи няма. Първите от тях ще проработят още в границите на тази година. Очакванията са през второто полугодие да стартира относително бързо появяване на 5.5G мрежи на разнообразни места по света.

Дори и да има настояща такава инфраструктура, ще е нужно и устройство, да вземем за пример смарт телефон, който да поддържа 5.5G, с цел да може да работи с нея. Някои от флагманите на пазара сега към този момент разполагат с нужния хардуер и ще е нужна единствено софтуерна актуализация, с цел да могат да употребяват новите мрежи.

5.5G дава обещание обилни усъвършенствания по отношение на общоприетите 5G мрежи. Това включва нарастване на оптималната скорост на изтегляне до 10 Gbps, а на качване да доближи до 1Gbps. Разбира се, в действителния свят, тези стойности рядко биват достигнати. Времезакъснението също би трябвало да се съкрати, като всичко това са стойности, които ще са от изгода най-много за бизнес приложенията и технологиите, които ще употребяват 5.5G.

Друго преимущество ще е намалената консумация на сила. Базовите станции ще могат да понижат количеството електричество, което употребяват, освен това доста, без това да утежни продуктивността.

За крайните консуматори разликата сред 5G и 5.5G няма да е особена. Скоростите и сега са предостатъчни за ежедневните действия, за които преобладаващото болшинство хора употребяват мобилните мрежи. Но всички изброени фактори, както и другите преимущества като усъвършенствана сигурност и така нататък би трябвало да подобрят цялостната услуга.

Освен това 5.5G мрежите ще са значим „ мост “ към 6G. Следващото потомство се чака най-рано при започване на идващото десетилетие, тъй че има още много време.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР