Макар много от нас да вярват, че добрите учители и

...
Макар много от нас да вярват, че добрите учители и
Коментари Харесай

Учител от Гана преподава информатика само с тебешир и черна дъска

 Макар  доста от нас да имат вяра, че положителните учители и ментори на младите към този момент съвсем не съществуват, един преподавател от Гана прави всичко допустимо, с цел да опровергае тези изказвания. Само за няколко дни фрагменти от класната стая, в която Ричард Акото преподава компютърни технологии и информатика, обиколиха интернет и се трансфораха в безспорна сензация.

 33-годишният преподавател прави всичко допустимо, с цел да съобщи познание на децата, даже и това да значи, че би трябвало да пресъздава компютърни стратегии, разполагайки единствено с тебешир и черна дъска. Поради неналичието на компютри в учебното заведение в Секиодомасе, Ричард се е наел да образова децата, като рисува детайлни прозорци на разнообразни стратегии върху дъската, пресъздавайки действителен компютърен десктоп. " Обичам учениците си и по тази причина върша всичко, което мога, с цел да схванат това, което им преподавам ", споделя Ричард.

 Въпреки че учебното заведение не разполага с нито един компютър, всички възпитаници на 15-годишна възраст са длъжни да вземат изпит по информатика, в случай че желаят да продължат напред с образованието си. Именно това стимулира и Ричард да дава всичко от себе си, с цел да даде на децата опция за по-нормално бъдеще.

Инфо: www.lifestyle.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР