Макар министърът на финансите да твърди, че държавата няма как

...
Макар министърът на финансите да твърди, че държавата няма как
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: На власт е скритата коалиция Лукойл

Макар министърът на финансите да твърди, че страната няма по какъв начин да повлияе на цените на горивата, то в действителност обстановката е значително нейна виновност. Това разяснява водачът на ДСБ ген. Атанасов на конференция на коалиция Демократична България ( " Зелените ", ДСБ, " Да, България " ).

Според него е очевидно, че на власт е  " скритата коалиция Лукойл "  и доказателство за това е гласуването на " картелния закон за горивата " по-рано тази година, който убил дребния и междинния бизнес в сферата. Друго доказателство съгласно него е и увеличаването на оптималната скорост по автомагистралите на 140 км/ч. още през 2012 година, както и условието за каране на непрекъснато включени светлини. Тези промени довели до по-висок разход на гориво и печалби  " в касата на Лукойл ".

Според водача на ДСБ участниците в " скритата коалиция Лукойл " могат да бъдат разпознати при по-внимателно разглеждане на хронологията по гласуването на тези промени. " Кой го внесе, кой го поддържа? Вижте ги обстоятелствата и ще ви стане ясно коя е обединението ", добави Атанасов.

Председателят на " Да, България " Христо Иванов пък съобщи, че схваща гражданската сила зад митингите и те са директно разследване на бездействието и лисата на посока на ръководство на премиера Борисов, който бил вграден в корупционния модел като " мома в мост "

Иванов обаче е обезпокоен от неяснотата по това кой стои зад протестите, които съгласно него рискуват да станат " пореден удар в празното пространство " и да доведат до друго ръководство " а ла Орешарски ". Той обаче съобщи, че като политическа мощ Демократична България ще извърши дълга си и ще изготви проект с съответни ограничения и радикални промени за попречване на бъдеща рецесия. 

Лидерът на " Да, България " насочи рецензия и към президента Радев, който съгласно него разполагал с " голям институционален запас " да изкара страната от обстановката, само че не казвал нищо повече от клишета. 

Атанас Атанасов също така опроверга слуховете, че ДСБ има проблеми с членския импорт в ЕНП и по тази причина не е участвала на конгреса на евродесницата в Хелзинки. Според него това е изфабрикувана вест, която е била публикувана от определени медии без никакъв информативен източник. 

" Спомням си от последните избори един ефирен запис, където един наш съгражданин беше споделил нещо и аз ще го преразказвам: доста ми се искаше да отида на тоя конгрес, само че се оказа, че нямам предпочитание ", сподели Атанасов. " Нагледал съм се на байганьовските номера на Борисов в България, не ми се искаше да харчим пари, с цел да отида да ги видя и в Хелзинки. "

Владислав Панев от " Зелените " пък назова застрахователната компания Олимпик " застрахователното КТБ " и предсказа, че няма да е последният банкрут в сферата. Според него рецесията при застраховките е резултат от нежеланието на Борисов да скъса обръчите там, което дава опцията на мутренските застрахователни компании да употребяват приходите от наложителната гражданска застраховка като " прасенце-касичка ", без никакви планове да заплащат обективни компенсации. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР