Макар мъжете да се смятат за силен пол, то невинаги

...
Макар мъжете да се смятат за силен пол, то невинаги
Коментари Харесай

Защо мъжете понасят по-трудно от жените респираторните заболявания и има ли мъжки грип

Макар мъжете да се считат за мощен пол, то не всеки път те съумяват мъжествено да понесат заболяванията, което провокира неразбиране у дамите. Такива обстановки постоянно биват наричани " мъжки грип ", когато човек съзнателно преувеличава признаците на болеста.

А може би тези упреци са неоснователни? И мъжете фактически понасят по-тежко от дамите даже най-незначителните болести. Това са се пробвали да открият учени в ново проучване, отдадено на боледуването от грип при другите полове. Като начало канадският медичка Кайл Сю от университета на Нюфаундланд почнала да открива разликите сред мъжкото и женското отношение към заболяванията.

Оказало се, че мъжете са доста повече застрашени от затруднение след прекарани респираторни болести и доста по-често умират от тях спрямо дамите. а

Някои проучвания означават, че това е по този начин поради ослабения мъжки имунитет, до момента в който дамите имат доста по-надеждна имунна система.

Защо мъжете имат по-слаб имунитет от дамите, към този момент не е открито изрично, само че учените допускат, че може да е обвързвано с хормоните. Например, тестостеронът способства за притъпяването на реакцията на организма на грипните вируси, а естрогенът намалява наличието на грипни вируси в женските кафези, само че не и в мъжките. Но защото това не е изучено до дъно, доктор Кайл Сю не се наема да твърди, че тази догадка е вярната.

Също по този начин в своите проучвания експертът е провела две анкети, които са посочили, че на мъжете им е належащо повече време да се възстановят след боледуване.

Така Кайл Сю стига до извода, че не трябва да се отнасяме насмешливо към боледуващите мъже, още повече да назоваваме болесттите им " мъжки грип ", защото признаците при тях фактически може да бъдат по-силни, в сравнение с при дамите.

Трябва да се означи, че в проучването си доктор Кайл Сю не е разглеждал такива фактори като пушене, приложимост на алкохол или генетични фактори, които биха могли да повлияят върху хода на заболяването. Но ученият има намерение да продължи проучването и да регистрира всички нюанси. /Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР