Макар киносалоните в Ню Йорк да отвориха вратите си, някои

...
Макар киносалоните в Ню Йорк да отвориха вратите си, някои
Коментари Харесай

Рая и последният дракон оглави боксофиса в Северна Америка

Макар киносалоните в Ню Йорк да отвориха вратите си, някои от новите кино заглавие мъчно привлякоха аудитория - знак, че възраждането на боксофиса може да изчака още няколко месеца, написа Ройтерс.

Компютърно анимираният " Рая и последният змей " дебютира с 8,6 милиона $ доходи от 2045 киносалона. Това е задоволително, с цел да оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, само че не може да се съпостави с внушителните за изискванията на пандемията доходи на " Том и Джери " от предишния уикенд - 14,1 милиона $.



" Рая и последният змей " може да бъде гледан също и по Дисни плюс.

По света филмът донесе доходи от 26 милиона $, като максимален принос имат Китай и Русия, надлежно 8,4 милиона $ и 2,8 милиона $.



Анимираните пълнометражни филми са много скъпи за снимане - нормално над 100 милиона $.

" Том и Джери " зае второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка 6,6 милиона $, с които приходите от кино лентата на вътрешния пазар стават 23 милиона. На международния пазар филмът добави 11,6 милиона $ към приходите си, които станаха 57,3 милиона.

" Живият безпорядък " с Дейзи Ридли и Том Холанд зае трето място с анемичните 3,8 милиона $. Филмът трябваше да дебютира през март 2019 година, само че някои подиуми бяха презаснети.

Заради увеличаващия се брой на имунизираните и намаляващите инфектирани с новия ковид киносалоните в няколко града в Съединени американски щати, като Чикаго и Портланд, отварят последователно порти. Повечето работят с понижен потенциал, само че облекчаването на рестриктивните мерки вдъхва оптимизъм за възкръсване на киноиндустрията доникъде на лятото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР