Макар и забавен от пандемията процесът на глобализация е неизбежен,

...
Макар и забавен от пандемията процесът на глобализация е неизбежен,
Коментари Харесай

Успешен български бизнесмен в Дубай: Падане на границите и глобално гражданство! Мигрантите са полезни

Макар и занимателен от пандемията процесът на глобализация е неминуем, тъй като това е естественото развиване на стопанската система, технологиите и връзката сред хората.

Страните, които не схващат този развой и се подвеждат от популизма на изолационистите, са обречени да изостанат непоправимо.

Модерният свят неизбежно върви към унищожаване на границите и глобализация, макар упоритостта на някои режими да върнат времето обратно с хибридна агитация и подправени вести.

Можем ли да живеем в свят без граници, паспорти и визи? Подобна концепция звучи като химера, само че един българин си е сложил за цел да отстрани по-голямата част от тези ограничавания. Каква е историята на Армънд Артън и какво се крие зад неговата идея за световно поданство, разкриват от Нова. 

Експерти на Световната банка пресмятат, че всяко едно евро, вложено в мигрантите, носи на една страна двойно повече стопански изгоди, в случай че чужденците получат правото да работят. „ Една генерация е доста малко време, с цел да разберем какво значи това за нас. Вероятно в идващите 50 години това ще е едно от нещата, които нашите деца ще схванат ”, споделя Армaн Артън.

Той е българин с арменски корен, роден в Пловдив. Учил е във Франция и Канада, а през днешния ден със брачната половинка си и трите си деца живеят в Дубай.

„ Като дете живеех между Мароко и България. Родителите ми прекосяваха дистанцията с кола. Това са 14 страни. Билетът със аероплан беше доста безценен. 14 визи, от време на време 14 отхвърли да преминем. За едно дете като мен това са неща, които са се запаметили в съзнанието ”, споделя Артън.

Години по-късно този българин, вписващ  се в определението за мигрант, стои паралелно с държавни глави от целия свят и със международни звезди. Посветил е себе си на концепцията да отстрани рестриктивните мерки при пътешестване и да накара хората да одобряват мигрантите.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР