Макар и все още малцинство, все повече и повече жени

...
Макар и все още малцинство, все повече и повече жени
Коментари Харесай

Расте делът на жените начело на компании в цял свят

Макар и към момента малцинство, от ден на ден и повече дами ръководят бизнеси по целия свят. Това сочи изследване, оповестено през днешния ден от младежката организация Уай Пи Оу (YPO), " Файненшъл таймс " и " Организация на обединените нации Жени ", съобщи Франс прес. 

От над 2000 отговора от 106 страни, получени през март от към 30 000 членове на YPO, една четвърт от които дами, болшинството (57 на сто) показват, че " тяхната организация е по-разнообразна по пол, в сравнение с преди пет години ". 

Напредъкът обаче е муден. Според друго неотдавнашно изследване на Хейдрик енд Страгълс (Heidrick & Struggles), представено от YPO, " сега едвам 5% от изпълнителните шефове в света са дами ". Положението не е по-балансирано и в Съединени американски щати, където единствено 6 на 100 от 500-те компании в показателя Стандард енд Пуърс се оглавяват от дами, предава Българска телеграфна агенция. 

" При всички се следи мощно осъзнаване, че би трябвало да се движим напред ", сподели пред Агенция Франс Прес главният изпълнителен шеф на YPO Ксавие Муфраги. 

Според него има и " осъзнаване на стила на ръководство, привнесен от нашите членове от женски пол с по-цялостен метод към водачеството, който е в по-голямо благозвучие с новите генерации ". 

Близо една от две основни изпълнителни шефове дами споделя, че е преодоляла предразсъдъците и че са нужни приблизително с две години повече, с цел да се изкачи една дама до върха на бизнес пирамидата, сочат данните от изследването. 

" Обобщаването на практиката на менторство в Европа, която от много време е необятно публикувана в Съединени американски щати, улеснява издигането на дамите до най-високите отговорности ", акцентира Муфраги. 

Освен това, съгласно него, по-гъвкавите способи на работа, с всеобщото въвеждане на отдалечен труд, евентуално също ще са от изгода за по-голямо тъждество сред половете в края на здравната рецесия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР