Макар и учените да казват, че ураганът Харви не е

...
Макар и учените да казват, че ураганът Харви не е
Коментари Харесай

Треперете! Засяга България Пряко! Такова Чудо Се Случва На 9000 Години! Нищо Не Сме Видели, Удрят Ни Тотални

Макар и учените да споделят, че ураганът Харви не е провокиран от климатични промени, дължащи се на човешка активност, два научни екипа откриха, че по-топлият и мокър свят усилва три пъти вероятността вихър да наводни Хюстън.

Други проучвания също откриха, че климатичните промени са фактор за рекордните превалявания на Харви, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Когато ураганът Харви наводни Тексас, учените подозираха, че световното стопляне е засилило бурята, само че до момента не разполагаха с данни в поддръжка.

В едното проучване интернационален екип учени съпостави преваляванията от урагана Харви с исторически данни и откри, че сходно количество може да се чака един път на 9000 години.

След това учените използваха симулации, които демонстрираха разнообразни равнища на климатични промени. Ефектът от световното стопляне се е показал в сравнението с историческите данни.

В другото проучване учените от лабораторията " Лорънс Бъркли " са употребявали компютърни симулации, с цел да проучват преваляванията от урагана Харви за една седмица и са пресметнали, че световното стопляне ги е нараснало с съвсем 20 %.

Глобалното стопляне е засилило също преваляванията от ураганите Ирма и Мария.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР