Макар и убедителна снощната победа за Берое над Спартак (Плевен)

...
Макар и убедителна снощната победа за Берое над Спартак (Плевен)
Коментари Харесай

Нови проблеми пред треньорския щаб на Берое

Макар и безапелационна снощната победа за Берое над Спартак (Плевен) със 100:78 не се размина с следващите проблеми по отношение на здравословното положение на състезател на тима.

Центърът Терънс Дженингс първо падна неприятно в първата част, а след полувремето стъпи изкривено, което го извади от последните минути на дуела. Високият американец напусна накуцвайки игрището след мача, като преди този момент лекарският щаб на тима третира с лед проблематичното място. Очаква се през днешния ден Дженингс да бъде прегледан, като прогнозите са, че въпреки всичко всичко ще се размине единствено с ден отмора.

По-сложна е обстановката с младия Ивайло Тонев. 20-годишният баскетболист е със подозрения за херния. Още през днешния ден Тонев ще премине обстойни прегледи, с цел да бъде открит в елементи казусът, който го тормози от известно време. Притесненията на всички в клуба са, че в случай че диагнозата бъде доказана, крилото би трябвало да се подложи на интервенция и да пропусне остатъка от сезона. Ивайло Тонев не взе присъединяване във вчерашния дуел.

Далеч от позитивното е положението на Джеймс Уайт. Американецът е с киста в коляното, която му основава съществени проблеми. Вчера крилото трябваше да бъде признат за интервенция, само че неочакван вируса осуети проектите на тим, баскетболист и лекарски екип. За отбелязване е, че въпреки всичко в последни 2-3 дни, преди разболяването, сякаш ситуацията с Джеймс е една концепция по-добро, което е лъч вяра за целия отбор на Берое.

Снощи старши треньорът Любомир Минчев призна, че Уайт липсва доста на тима и изрази вяра, че положението на американеца въпреки всичко може да се усъвършенства и той да се завърне за плейофната фаза. Николай Стоянов е следващият изчезнал в селекцията на старозагорци. Баскетболистът занапред навлиза в подготвителния развой, след близо 10 дневна отмора заради мускулна травма в прасеца. Националът се възвръща по особено направена стратегия, която включва последователно увеличение на натоварванията.

Списъкът с проблематични играчи се добавя от претърпелия тази седмица интервенция на носа Николай Титков. Младокът се завърна от Албания със строшаване, което наложи лекарска намеса. Ако всичко с възобновяване на играча върви по проект, след десетина дни той ще се причисли към заниманията на тима.

Липсата на толкоз играчи основава съществени проблеми пред ротацията в отбора. За това призна нощес и старши треньорът Любомир Минчев. Специалистът уточни, че създалата се обстановка прави идващите дуели извънредно значими, с цел да може Берое да подсигурява второто си място в постоянния сезон на НБЛ още преди семейството против Балкан на 24 април. На 14-и април от 18:00 часа "зелените " гостуват на Ямбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР