Макар и тихомълком след година войнаКомпанията е в въвела 61

...
Макар и тихомълком след година войнаКомпанията е в въвела 61
Коментари Харесай

„Хайнекен“ напуска Русия през 2023 г.

Макар и тихомълком след година война
Компанията е в въвела 61 нови продукта на пазара

Холандската пивоварна “Хайнекен ” съобщи, че се стреми да напусне Русия “през 2023 година ”, откакто беше упрекната от холандски проверяващ уебсайт, че е запазила активността си там, макар че през 2022 година разгласи, че ще се отдръпна след съветската инвазия в Украйна. Платформата FollowTheMoney съобщи във вторник, че “Хайнекен ”, вторият по величина пивовар в света, основан в Амстердам, “нарушава обещанието си ”, като продължава да влага в Русия. Съобщението се основава на отчети за активността на съветския клон на групата.

“Ние работим интензивно, с цел да подсигуряваме прехвърлянето на нашата компания в Русия на благонадежден покупател при доста сложни условия ”, сподели Хайнекен ” в изказване. Групата има за цел да завърши продажбата на активността си в Русия “през първата половина на 2023 година ”, сподели той. През март 2022 година Хайнекен ” разгласи отдръпването си от Русия, малко откакто разгласи края на продажбата и производството на своята марка бира “Хайнекен ” в тази страна, както и прекъсването на нови вложения и експорт.

Според FollowTheMoney, “Хайнекен ” в действителност спря производството на едноименната си бира в Русия, само че пусна “не по-малко от 61 нови продукта на съветския пазар предходната година ”. “По този метод “Хайнекен ” нарушава предходния си ангажимент да не прави нови вложения в Русия ”, прибавя платформата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР