Макар и със скромни измерения на фона на общите обеми,

...
Макар и със скромни измерения на фона на общите обеми,
Коментари Харесай

България с най-голям ръст в продажбите на търговски автомобили в ЕС

Макар и със скромни измерения на фона на общите размери, продажбите на търговски коли в България през септември и годината като цяло регистрират максимален растеж в Европейския съюз.

Регистрациите на нови лекотоварни коли до 3.5 тона през месеца са били на равнище от 616 единици, което съставлява нарастване от рекордните за пазара 68.3%.

Според данните на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA), резултатът за България от началото на годината пък е на равнище от 4195 единици, което е с 23.9% повече в съпоставяне със същия интервал на 2016-а и още веднъж е най-хубавото достижение за цяла Европа.

Като цяло за Европейски Съюз данните на ACEA демонстрират, че през септември реализацията на нови търговски коли се е подобрила с 0.6% до 224 070 единици, а тази за първите девет месеца на годината е 1 779 814 или с 3.3% повече в съпоставяне със същия интервал на 2016 година.

Основен мотор на бизнеса при комерсиалните коли продължава да бъде сегментът на лекотоварните коли до 3.5 тона. През септември реализацията им е била на равнище от 189 224 единици (+2.1%), а тази от началото на годината е 1 479 060 единици (+4%), осведоми auto-press.net.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР