Макар и само на 3-4 години, малките ученици от украинския

...
Макар и само на 3-4 години, малките ученици от украинския
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Заради войната в Украйна 1,5 милиона деца имат проблеми с психичното здраве

Макар и единствено на 3-4 години, дребните възпитаници от украинския град Ирпин всяка седмица имат специфични часове по сигурност поради продължаващата война в страната, предава Voice of America (VOA).

 

Техните преподаватели описват, че учат децата да бъдат доста деликатни, в случай че видят някакъв непознат предмет на земята. Те предизвестяват при никакви условия да не взимат такива предмети, тъй като не е известно какво е наличието им. Целта е да предотвратят заплахата от допир на децата до взривни устройства.

 

Учениците в Киев също са обучавани какво би трябвало да създадат, в случай че виждат подобен недоверчив предмет.

 

УНИЦЕФ дава просветителни материали за сигурност за деца в предучилищна възраст и детски градини в цялата страна, с които се показва какви могат да бъдат тези рискови движимости, какво да създадат, в случай че видят такива, и на кои телефонни номера да се обадят.

 

Дамян Ранц от УНИЦЕФ споделя, че от 7 милиона деца в Украйна, към 40% към момента нямат директен достъп до присъствено образование, а към 1,5 милиона имат проблеми с психологичното здраве, които изискват професионална интервенция, предава Voice of America (VOA).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР