Макар и с това предвидено увеличение, ние ще продължим да

...
Макар и с това предвидено увеличение, ние ще продължим да
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Увеличението на заплатата на 1077 лева пак ни оставя последни в ЕС по доходи

Макар и с това планувано нарастване, ние ще продължим да бъдем последни в Европейски Съюз по приходи. Това съобщи президентът на КНСБ по отношение на повишението на минималната работна заплата в страната на 1077 лв. от 1-ви януари следващата година.

По думите му работодателите упорстват да няма национална минимална заплата, а приходите да бъдат договаряни по обособени сектори. Според Димитров сходна концепция няма по какъв начин да се осъществя по нашите географски ширини.

Няма по какъв начин да договаряме с бизнеса разнообразни цени на труда, тъй като най-малкото не сме федерация като Германия. Ние сме дребна страна, за която са нужни четири часа, с цел да я преминеш от единия до другия край, обясни президентът на КНСБ.

Димитров изрази съмнение, че в някои райони на страната има сделки сред локалните бизнеси да бъде подтискана цената на труда на избрани нива, давайки за образец Северозападна България и региона на Родопите.

Той посочи, че една от водещите аргументи за дефицита на фрагменти у нас е точно ниското възнаграждение.

В Германия минималната заплата е над 2000 лв., а пътят до Германия е час и половина със аероплан, подсети.

Синдикалистът обърна внимание и на брутния вътрешен артикул, който „ пораства много постепенно “ – още една причина размерът на приходите ни да не е този, който би трябвало да бъде.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР